Wagyu-kalve med deres plejemor

Wagyu-racen stammer oprindeligt fra Japan. Navnet Wagyu betyder faktisk bare ”japansk kvæg”. I midten af 1800-tallet var kødspisning forbudt i Japan i henhold til buddhistiske lov. Kvæget blev derfor brugt som arbejdskraft, og det var også fokus i avlsarbejdet. Som en sidegevinst udviklede kvæget en særlig fedtmarmorering, som i dag kendetegner Wagyu-kødet, og giver det dets unikke smag. Den meste kendte del af Wagyu-racen kommer fra området Kobe i Japan.

Hemmeligheden bag den gode smag er, at fedtet hos en Wagyu er en integreret del af muskulaturen. Det intramuskulære fedt er kendetegnet ved at have en sundere fedtsyresammensætning med mindre mættet fedt og højere indhold af Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer. Wagyu-kød indeholder også vitamin B, jern og essentielle aminosyrer.

Kalvene har en lav fødselsvægt på 25-30 kg, hvilket giver lette kælvninger. Dyrene vokser langsomt, hvilket giver tid til at kødet marmoreres på en helt særlig måde.